A sci-fi világa - könyvek

Carl Peter Bowman írásai

Carl Peter Bowman írásai

Megjelent A kőbe vésett jövő sci-fi novella

2022. január 12. - Carl Peter Bowman

Megjelent az első sci-fi novellám A kőbe vésett jövő címmel, már olvasható a Nuuvella-n (cím a linkeknél jobbra). E-könyv változatban 75 oldal terjedelmű. Hamarosan e-könyvként is megvásárolható lesz.

Ajánló

A történet egy napjainkra általánossá vált képességet vesz alapul, aminek a kialakulásához egy jövőbeli civilizációk közötti konfliktus eseményeit kapcsolja. Valójában egy kisebb közösségekben megfigyelhető gondolatmegosztás keveredik gyenge jövőbeli események megsejtésével. Hát igen, lottózásra alkalmatlan ez a jelenség, mert a sejtés nem ennyire konkrét sohasem. És nem is mi vesszük a hasznát, a történet szerint majdan a leszármazottaink számára nyújt hozzáférést olyan információkhoz, amivel valódi konfliktusok előzhetők meg, vagy nem kívánt események sejthetők meg. A történet novella terjedelmében mondja el a sokak által fel sem ismert lehetőségek kalandos eredetét. Az írás készítésekor, a történet első megfogalmazásaikor még nem tudtam, hogy hogyan tekintsek a jelenségre, lehet-e valamiféle gonosz általi sugalmazás, vagy inkább elfogadott lehetőség, de ma már biztosan kijelenthető, hogy aki ilyesmit tapasztal, az barátkozzon meg vele nyugodtan, ez a jövő. Ami nagyszerűnek néz ki, csak hát már jó előre fel kell készülni a rosszabb dolgokra is. Felmerül így például az a kérdés is, hogy ha találkoznánk más civilizációkkal, akkor mi lennénk-e a csúnyább, feláldozhatóbb, és idegenebb faj, vagy szerencsésen is végződhetne az ismerkedés.

A bejegyzés trackback címe:

https://carlpeterbowman.blog.hu/api/trackback/id/tr6416811554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása