A sci-fi világa - könyvek

Carl Peter Bowman írásai

Carl Peter Bowman írásai

Elkezdődött az Amdileila sci-fi novella előkészítése

2022. január 12. - Carl Peter Bowman

Elkezdődött egy új novella írása, az első fejezet már olvasható a nuuvella-n (cím a linkeknél jobbra).

A kőbe vésett jövő alapjaival íródik, de önálló novella lesz.

A Földi és a Gvokra civilizáció találkozása után, egy kialakuló szövetség kezdeti időszakában a Gvokra nép egyik tagja szemszögéből írom le a történetet. Amdileia a Gvokra-k egy meghatározó személye, aki a történet főszereplője, de a név a Gvokra szövetségesei által is jól ismert vidék, és intézményrendszer is egyben.

 

A Gvokra civilizációt egyik szövetségese, az Aargion nép motiválja biológiai kisérletezésre más fajokon keresztül a katonai vezetői által, megakadályozandó az agresszív szövetséges kémkedését. A történet főhőse alternatív utat javasol, és egy katonai vezetőben partnerre talál az emberiség javát szolgáló út kialakítása tekintetében.

Az új novella ott indul, ahol véget ért az A kőbe vésett jövő, és úgy tűnik, hogy az emberiség múltjában véghez vitt változtatás kedvező hatással bír a két nép közös jövőjét érintően. Érezhető a kapcsolat az első novellával, de önálló történetként írom meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://carlpeterbowman.blog.hu/api/trackback/id/tr7416811558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása